Fotografie :: van karpet tot vloerkleed

Commerciële productfotografie vereist speciale vaardigheden. Als het product vooral groot en plat is, zoals een tapijt, zetten we ook al die vaardigheden in.

We hebben veel ervaring met tapijtfotografie. In de loop der jaren hebben we vooral geleerd dat het om een specifieke benadering gaat bij het fotograferen van kleden.     Daarbij vormen het formaat, maar ook het materiaal en de kleur van het kleed, karpet of tapijt de uitdaging.

FORMAAT ::

Over het algemeen zijn karpetten groot en misschien wat onhandig om mee te werken. We hebben daarom voldoende ruimte nodig om rondom het kleed ons licht te kunnen plaatsen. In de studio hebben we deze ruimte en weten we hem zo in te richten dat alle kleden ook op een efficiënte manier achtereenvolgend gefotografeerd kunnen worden.

 

 

MATERIAAL ::

Het materiaal van het kleed is voor ons belangrijk, omdat het ene mat kan zijn, maar het ander glanzend. Zit er een combinatie van beide in? Kent het zijde?

Is het daarnaast een stug materiaal of juist soepel?

 

Tapijt kan een vleug hebben, wat betekend dat je op de kopse kant van de wol kijkt of juist meekijkt met de richting ervan. Beiden geven duidelijk een andere weergave van het kleed. Ook wanneer het karpet een “lus” heeft, waarbij je niet tegen draadeindes aankijkt, vraagt het om ander licht en neerleggen van het kleed.

 

Als een kleed niet goed is verlicht, kan het materiaal van het tapijt verloren gaan op beeld. Omdat materiaal een belangrijk verkoopargument is voor de klant, zorgen we ervoor dat elk materiaal zijn eigen aandacht krijgt qua licht én dat de productfoto's een ware weergave zijn van het daadwerkelijke kleed. gelijkenis vertonen.

 


KLEUR ::

Tapijtfotografie vormt een uitdaging op het gebied van verlichten. Dit komt omdat het materiaal vaak glans heeft en kleuren bevat die reflecteren óf zoals we zeggen, licht zuigen. Sommige kleuren komen daardoor anders over dan je in eerste instantie graag zou willen.            Je begrijpt dat een correcte kleurweergave van essentieel belang is om het kleed zo natuurgetrouw mogelijk weer te geven.We werken daarom altijd met gekalibreerde apparatuur. Van flitsers tot camera en van beeldscherm tot drukwerk, alles valt of staat met het juiste kleurmanagement. Ook hier voorkom je retouren van de kleden, simpelweg omdat de weergave in beeld gelijk is aan de kleuren van het kleed in het echt.

OVERWEGINGEN BIJ TAPIJTFOTOGRAFIE ::

We doen al deze moeite bij elk tapijt dat we fotograferen, omdat we altijd het belang van onze klanten in gedachten hebben. We ontzorgen onze klant bij de fotografie van hun nieuwe collectie. Denk aan naamgeving van bestanden, verschillende bestandsformaten en uitsnedes, altijd kleurechte weergave van producten, logistiek, optimaliseren en afleveren.

 

Als de foto's die we van een vloerkleed maken niet overeenkomen met hoe een vloerkleed er eigenlijk uitziet, zullen uw dealers en klanten teleurgesteld zijn. Ze kunnen het product zelfs retourneren. Met iets zwaars, zoals een vloerkleed, kan dit al snel oplopen tot veel onnodige verzendkosten.


We zijn ook niet beperkt tot tapijtfotografie. Door onze ruime studio met apparatuur bieden wij productfotografie voor veel grote objecten. Denk hierbij aan huis en inrichting, fietsen, motoren, meubilair, etc.

In een wereld waar steeds meer mensen ervoor kiezen om online te winkelen, is het essentieel om u zich te onderscheiden van uw concurrenten. Goede productfotografie verhoogt de online winkelervaring, maar ook uw herkenbaarheid. Eigen productfotografie versterkt jouw identiteit.