Productfotografie, het tastbaar maken van je producten.

 

 

PRODUCTFOTOGRAFIE – het tastbaar maken van je producten.

 

Onmisbaar bij het inrichten van je webshop en brochures. Onmisbaar bij het tastbaar maken van je producten. Goede productfotografie draagt bij aan meer conversie en minder retouren, dus meer omzet en minder kosten. Door aandacht te besteden aan de productfotografie verlaagt u de drempel om online tot een aankoop over te gaan. Het niet kunnen zien, voelen en aanraken van het product is immers een van de grootste nadelen van online winkelen.

 

PRODUCTBELEVING

Goede productfotografie kan de conversie van je website een flinke boost geven. Ga maar na: Zou je zelf online een product kopen als er een slechte, kleine, onduidelijke foto bij staat? Met goede productfoto’s verleidt je potentiele klanten en maak je ze enthousiast over jouw product. Goede productfotografie trekt direct de aandacht, terwijl teksten online vaak maar deels gelezen worden. Eigen productfotografie geeft meer productbeleving en het versterkt je identiteit.

 

Studio Sterkenburg fotografeert uw producten in de studio, maar natuurlijk ook op locatie en geeft de kijker het juiste beeld van een product. Alle unieke en belangrijke details zo goed mogelijk tot hun recht laten komen is hierbij van groot belang. De identiteit en de toepasbaarheid moeten direct duidelijk worden. Productfotografie is een groot deel van je visuele branding, je marketing en het stimuleren van je verkoop.

 

VISUELE MARKETING EN BRANDING

Naast een omschrijvende tekst, wil je met fotografie een directe gevoelsverbinding creëren. Bepaal de juiste sfeer, setting of locatie waarin de toepassing tot zijn recht komt en verstevig hiermee de belevenis. Productbeleving is het allerbelangrijkst bij het in de markt zetten en de verkoop van een product. Mensen moeten zich er tot aangetrokken voelen en zich ermee kunnen identificeren.

 

Een perfecte beheersing van licht, schaduw en reflectie brengen uw product tot in detail goed in beeld. Aandacht voor vorm, structuur en materiaal maken de visuele uitstraling van uw producten. De uitstraling waarmee uw product de aandacht krijgt die het verdient. In de studio, maar ook op locatie fotograferen we uw product met de kenmerken die het heeft. Beeldtaal die uw klanten inspireert, informeert en motiveert.

 

Volgens een eigen samengesteld stappenplan fotograferen we uw producten en maken een professionele weergave van uw aanbod.

 

-       Pre productie

o   We verkennen de opdracht, bepalen het doel van het te maken werk en stellen ons de vraag wat belangrijke kenmerken zijn van het product.

o   Wie doet de styling?

o   Fotograferen we plat, met model, gaan we decor bouwen of op locatie?

o   Fotografie tegen egale achtergrond of vrijstaande opnames met of zonder schaduw? Groepsopnames? Sfeerbeelden?

-       Productie

o   We fotograferen key-visuals, supporting visuals en details. Geven uw product de juiste sfeer en het juiste licht om uw doel te ondersteunen.

o   Bepalen groepsopnames, sfeerbeelden en packshots.

o   Bewerking zoals wijzigen van details, aanpassen van labels, kleur, contrast en wanneer product nog niet voorradig is eventueel omkleuren.

o   Uitknippad? Alphakanaal? PNG?

-       Post productie

o   Beeldoptimalisatie zoals kleurruimtes, contrast en afmetingen. Naamgeving bestanden.

o   Afleveren in hoge resolutie? Lage resolutie? Vast stramien? Welk medium?

o   Rechtenvrij? Altijd, behalve bij gebruik met modellen.

o   Opzetten en beheren van beeldbank.

 

In samenwerking met de klant bouwen we aan een eenzijdige, duidelijke richtlijnen voor de fotografie. We zetten een beeldbank op, vullen deze en beheren hem.