Kleurkaart erin!


Bij nagenoeg iedere opdracht lopen we rond met een kleurkaart. Ziet er heel interessant uit, maar wat doet dat nou, die kaart?

Die kaart zorgt ervoor dat we altijd natuurgetrouw, kleurecht en zonder fouten de kleur binnen onze beelden kunnen managen.

Kleurmanagement dus, waarbij kalibratie het hoofdingrediënt is.

 

Kalibratie van apparatuur is belangrijk om ervoor te zorgen dat de kleuren in de foto's zo nauwkeurig mogelijk worden weergegeven en overeenkomen met de werkelijke kleuren van het onderwerp dat wordt gefotografeerd.

 

Hoe vaak gebeurd het nog dat producten retour komen of je de opmerking krijgt dat het gekochte product niet overeen komt met de afbeeldingen.

 

Verschillende camera's, monitoren en printers hebben verschillende kleurprofielen en kunnen kleuren op verschillende manieren weergeven. Zonder kleurkalibratie kan het gebeuren dat de kleuren in de foto's niet nauwkeurig zijn, wat kan resulteren in een foto die er anders uitziet dan het onderwerp in werkelijkheid is.

 

Door de kleuren te kalibreren, zorgen we ervoor dat de kleuren in de foto's zo nauwkeurig mogelijk worden weergegeven. Dit helpt bij het bereiken van de gewenste sfeer of stemming in de foto, maar is ook nuttig bij het verwerken van foto's in print en afdrukken, omdat de kleuren dan overeenkomen met de werkelijke kleuren van het onderwerp.

 

Kleurkalibratie word uitgevoerd met behulp van speciale tools en software, zoals kleurkaarten en kalibratiesensoren. Het is een belangrijke stap in het proces van je producten, portretten en bedrijf zo kleurecht mogelijk vast te leggen, vooral voor fotografen die werken met kleurgevoelige onderwerpen zoals mensen, kunst interieur, reclame en productfotografie.