Dat fixen we in postMet grote regelmaat gebeurd het dat tijdens een fotografie productie de opmerkingen gemaakt worden van “dat shoppen we er wel uit”, of “beetje fotoshoppen” en “retoucheren maar”. “Dat trekken we wel recht”. Echter benaderen we onze fotografie nooit zo. Fotografie is een middel om je product of dienst zo goed mogelijk in beeld te brengen, de foto’s dienen immers bij te dragen aan de verkoop ervan.

 

De opdrachten die we doen gebeuren vaak in hectische omstandigheden, hoge druk en allemaal op snelheid, maar we creëren het liefst altijd even rust. Rust om in het moment te komen, maar vooral rust om de tijd te nemen en te zien wat er op dat moment, in de setting zoals iets gefotografeerd dient te worden kan helpen om het beeld zo aantrekkelijk mogelijk te maken. We kijken dus naar elementen die op dat moment al gedaan kunnen worden. Je product afstoffen, een vochtig doekje er overheen, maar ook het model wat “afmatten” in het gezicht, zodat er geen vreemde glimmers ontstaan en misschien wel het belangrijkste, storende elementen, bijvoorbeeld een reflectie in het glas of een prullenbak die in de weg staat.

 

De aandacht die we tijdens de fotografie hebben voor hetgeen wat we maken scheelt aanzienlijk in de nabewerking. We proberen daarom de storende elementen al tijdens de fotografie op te lossen. We remmen wat af om je product, het model, de setting en de foto ervan de aandacht te geven die het verdient. Alles wat we niet in post hoeven te doen geeft tijdens je fotografie aandacht aan waar we mee bezig zijn en in de nabewerking geen zorgen over het wel of niet weg moeten halen van elementen. Natuurlijk wil het voorkomen dat een situatie niet anders gefotografeerd kan worden, dan hebben we gelukkig photoshop! ;-)